Jídelníček         

Jídelníček

 23.4.2018 - 27.4.2018

 
  • Pondělí: 

   Alergeny
Přesnídávka:    

Chléb kopaničář, pomazánka tvarohová s lučinou a pažitkou, zeleninový talíř, mléko,ovoce, čaj

       1/1.2/,7,

Oběd :

Karotkový krém se smetanou a bazalkovým olejem

Krůtí maso v citrónové omáčce, celozrnná vřetena, hlávkový salát, šťáva 


7,9,
1/1,3,7,
Odpolední svačina:

Rohlík, pomazánka ovocná, granko 

1/1,7,
  • Úterý:
 
Přesnídávka:

Chléb slunečnicový, pomazánka luštěninová, okurek, bílá káva, ovoce, čaj  

1/1.2.4/,6,7,11

Oběd :

Polévka drůbková s nudlemi a zeleninou 

Zapečená treska s italskou caponatou a rozmarýnovými bramborami, zeleninová obloha, šťáva            

1/1,9,
4,7,
Odpolední svačina: Šlehaný jogurt s ovocem, banketka, čaj 1/1,7,
  • Středa:  
 
Přesnídávka:

Chléb kváskový, pomazánka tyrolská (kuřecí a vepřové maso) zeleninový talíř, caro, ovoce, čaj

1/1.2/,7,

Oběd :

Polévka bramborová se sójou  

Hovězí nudličky na zelenině, jasmínová rýže, salát z červené řepy s jablky, šťáva 

6,9,
1/1,7,
Odpolední svačina:

Raženka, pomazánka ze strouhaného sýra, mléko     

1/1,7,

  • Čtvrtek: 
 
Přesnídávka:

Chléb podmáslový, pomazánka mozaiková ( ryba, zelenina), mléko, ovoce, čaj

   1/1.2/,4,7,

Oběd :

Polévka cizrnová se špenátem                    

Zahradnická sekaná pečeně, bramborová kaše s hrachem, dýňový kompot, šťáva

7,

1/1,3,7,

Odpolední svačina: Vícezrnný rohlík, pomazánka ze sýra cottage a okurky, mléko          1/1.2/,11,7,
  • Pátek: 
 
Přesnídávka:

Chléb kmínový, pomazánka drožďová s ovesnými vločkami, zeleninový talíř, caro, ovoce, čaj

1/1.2.4/,3,7,

,Oběd :

Polévka sýrová s brokolicí                

Bramborové šišky s mákem, bylinkový čaj  

7,
3,7,
Odpolední svačina: Chléb valašský, pomazánkové máslo, cherry rajče, cao-cao       1/1.2/,7,
1

Lepek

pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich odrůdy
2

Korýši

 
3

Vejce

 
4

Ryby

 
5

Arašídy

podzemnice olejná
6

Sója

sójové boby
7

Mléko

 
8

Skořápkové plody

mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie
9

Celer

 
10

Hořčice

 
11

Sezam

sezamová semena
12

Oxid siřičitý a siřičitany

E220, E221, E222, E223, E224, E226, E227, E228
13

Vlčí bob

lupina
14

Měkkýši a výrobky z nich

 

Zvláštní host našeho jídelníčku :

Mrkvový řez 

Vejce                             3 ks

Cukr krupice                200g

Olej                            200ml.

Rozmačkaný banán        125g

Nastrouhaná mrkev       125g

Mouka polohrubá           200g

Prášek do pečiva             ½ ks

Soda                          1 lžička

Mletá skořice            2 lžičky

 

Krém:

Měkké máslo                   150g

Cukr moučkový               150g

Vanilkový cukr                  1 ks

Měkký tvaroh – vanička   250g

Ořechy nasekané na hrubo  50g

 

Vyšleháme vejce s cukrem do pěny a postupně zašleháme olej. Přidáme banán, mrkev a pořádně promícháme. Poté přidáme zbytek ingrediencí a mícháme už pouze ručně. Hmotu vlijeme na plech s pečícím papírem a pečeme na 175 stupňů 35 minut.

Krém: Máslo utřeme s cukrem a přidáme tvaroh.  Po upečení a vychladnutí naneseme krém na řez a  posypeme ořechy.